"Kinoteka"

Počinje 9. "Filmski kampus" u Trebinju

  • 14.10.2019. 08:15

U Trebinju večeras počinje 9. "Filmski kampus" na kojem će učestvovati dvadesetak studenata sa filmskih akademija iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Federacije BiH, kao i istaknuti filmski umjetnici.

Direktor Kinoteke Republike Srpske Snježan Lalović izjavio je ranije Srni da će predavači, između ostalih, biti filmski autori, poput Gorana Radovanovića i Lordana Zafranovića, te upravnik Arhiva Jugoslovenske kinoteke Aleksandar Erdeljanović.

On kaže da će do 20. oktobra svako veče biti organizovane filmske projekcije, a Kampus večeras otvara "Tango argentino" Gorana Paskaljevića iz 1992. godine.

Lalović je naveo da će tokom Kampusu biti održana predavanja i da je značajan zbog toga što studenti mogu da čuju ono što ne mogu tokom redovnog školovanja.

""Filmski kampus" prilika je da pokažemo domaće filmove koji važe za klasike jugoslovenske kinomatografije, kao i novija ostvarenja", rekao je Lalović.

On je naveo da će biti prikazani filmovi, poput "Duh vremena", "Okupacija u 26 slika", "Upoznajte Kornelija", "Ljubav i moda", "Meso", "Okupirani bioskop", "O životu i smrti".

Ulaz na filmske projekcije je besplatan.

Organizator "Filmskog kampusa" je Kinoteka Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i Kulturnim centrom Trebinje.

Kampus će biti otvoren večeras u 19.30 časova u Kulturnom centru. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.