Po motivima istoimene bajke

Plesna predstava "Ružno pače" ponovo u Dječijem pozorištu RS

  • 26.03.2019. 07:01

Plesni klub "Gemma" i Obrazovno-vaspitna ustanova "Prva baletska škola" Banja Luka će dana 29.03.2019. godine (petak), u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci, četvrti put u 2019. godini u 19 časova odigrati predstavu "Ružno pače".

Plesna predstava „Ružno pače“ je nastala po motivima istoimene bajke Hansa Kristijana Andersena. Radnja je smještena u savremeno doba. 

Ružno pače je djevojčica koje je zbog toga što je drugačija oduvijek bila neprihvaćena u društvu i u okolini. Kroz odrastanje je nailazila na razne društvene prepreke, od vrtića i škole pa sve do ljubavnih problema. 

Sve dok jednog dana, sasvim slučajno nije otkrila jednu posebnu ljubav, ljubav prema baletu.

Režiju, koreografiju i scenario potpisuje Ana Mazalica. Koreografi su pored pomenute Ane Mazalice i Nikolina Jelača, Tatjana Tušinski, Aco Romanić, Tea Koljančić i Sonja Vojnović. Plesači u predstavi plešu klasičan balet, džezdens, savremeni ples, hip hop i latinoameričke plesove.

Imajući u vidu našu dosadašnju uspješnu saradnju, nadamo se da ćete medijskom podrškom našeg događaja doprinijeti daljnjoj popularizaciji plesa.