"Elit Dens Festival"

Plesačima iz Banjaluke 13 zlatnih medalja

17:03, 18.11.2019.
Izvor: nezavisne.com
"Kombank" dvorana u Beogradu u vikendu iza nas bila je središte plesa, umjetnosti pokreta, sportske edukacije i druženja plesača, koreografa i trenera iz cijelog svijeta. Više od 3.000 takmičara imalo je priliku da se predstavi na "Elit Dens Festivalu", a u organizaciji "5678 Komjuniti".

Među njima su se našli i članovi banjalučkog Plesnog kluba "Blok", koji su svoje umijeće i talenat pokazali sa čak 20 koreografija, u stilovima hip-hop, latinoamerički i standardni plesovi. Osvojivši čak 13 zlatnih medalja, "Blok" je apsolutni pobjednik ove prestižne plesne manifestacije, koja je i ove godine okupila sve generacije. Pobjede su odnijeli takmičari u kategorijama solo, duo, grupa i formacija, a koreografije koje su osvojile zlato potpisuju Svetlana Vidić, Aleksandra Babić i Jelena Stojaković. Oduševljenje nisu krili ni roditelji, koji su uvijek najveća podrška.

"Zaista sam ponosna što su moja djeca dio svega ovoga. Mislim da je danas važno da se mladi bave sportom, ali i umjetnošću, da imaju priliku da ispolje svoje talente i u njima uživaju, a ples je sve to i mnogo više", rekla je majka djevojčica koje su plesale na ovom beogradskom spektaklu.

Značajne rezultate Plesni klub "Blok" niže već godinama, ali svako novo takmičenje je novo iskustvo i izazov kako za plesače, tako i za njihove trenere.

"Sezonu smo počeli uspješno, pobjedama u Dubrovniku, nastavili velikim uspjehom u Osijeku, pa je Beograd uslijedio kao veliki ispit za sve nas. Mislim da smo još jednom pokazali da imamo zaista velike talente među takmičarima i nadam se da ćemo nastaviti sa još većim entuzijazmom i energijom. Do kraja polusezone očekuje nas takmičenje u Zagrebu, a onda počinju pripreme za takmičenje u Beču, koje će biti održano u martu", rekla je Jelena Stojaković, predsjednica "Bloka".