Banski dvor, 14. januar

Planule ulaznice za koncert Banjalučke filharmonije FOTO

08:47, 11.01.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije će u ponedjeljak, 14. januara, tačno u podne, osmi put, izvesti svoj novogodišnji koncert u velikoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

"Dirigent našeg orkestra ove godine će biti stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, maestro Aleksandar Kojić, a solistkinje će biti dvije poznate banjalučke pjevačice sa sjajnim evropskim i regionalnim karijerama. To su gospođa Dunja Simić, sopran, poznata umjetnica evropskog renomea i zavidnim koncertnim i operskim opusom, u okviru kojeg su fantastični nastupi u najpoznatijim evropskim operskim kućama, i Maja Manojlović, naša mlada uspješna vokalna umjetnica s već izgrađenom regionalnom karijerom“, saopšteno je iz Banjalučke filharmonije.

Thumbnail

Na programu će se naći kompozicije najljepšeg novogodišnjeg repertoara, sastavljenim od djela umjetničke, popularne, ali i zabavne muzike.

„I ove godine na naše veliko zadovoljstvo koncert će prenositi Radio-televizija Republike Srpske na svom programu direktno, te će osim publike u sali Banskog dvora koncert moći da prate i gledaoci pored malih ekrana širom RS. S ovako koncipiranim programom, koji obuhvata široku lepezu umjetničkih žanrova, kvalitetnim dirigentom i sjajnim solistkinjama, mi smo se potrudili da publici obezbijedimo, kao i svake godine, vrhunski doživljaj i jedno pravo uživanje u vrhunskoj muzici, koju izvodimo s puno entuzijazma“, saopštili su organizatori.

Thumbnail

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici Banjalučke filharmonije ulaznice za koncert podijelje su za 17 minuta. Koncertna dvorana će u ponedeljak biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Thumbnail

"Oni koji nisu uspjeli da dođu do ulaznice moći će da prate koncert ispred Banskog dvora na velikom led-ekranu, ili u svojim domovima na programu RTRS - a", navode iz filharmonije.

Održavanje koncerta je podržao i Grad Banja Luka.