Osvojio četiri "Emija"

Piter Dinklidž bez dlake na jeziku: Izbačen dio govora sa dodjele nagrada

  • 24.09.2019. 08:15

Piter Dinklidž je osvojio nagradu "Emi" za izvanrednu sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji, za ulogu Tiriona Lanistera u "Igri prestola".

Govor kojim se zahvalio svima na kraju nije u potpunosti emitovan zbog nekih neprimjerenih dijelova koje su producenti odlučili da isjeku, prenosi Index.hr.

"Nemam pojma šta ću reći, ali idemo. Smatram se takvim srećnikom što sam član zajednice koja nije ništa drugo nego odraz tolerancije i različitosti. Inače ne bih ni stajao na ovakvoj pozornici. Prošlo je desetak godina, sve rečeno i učinjeno, od trenutka kada sam upoznao Dejva i Dena pa sve do sada. Nisam imao pojma u šta sam se upustio, ali znao sam da su oni baš sjajni. Znojili smo se i smijali. Dejv i Den, za vas smo doslovno prošli kroz vatru i led. I sve bih to ponovio od srca", bio je govor koji su gledaoci mogli da čuju na televiziji, ali jedan dio je u njemu nedostajao.

Dinklidž je Dejvida Beniofa i Dena Veisa nazvao "najtalentovanijim j**enim ljudima", dodavši kako ga nije briga jer je sve ionako gotovo. Taj su dio producenti izbacili prilikom prenosa, smatrajući ga neprimjerenim za televiziju.

Inače, ovo je bila istorijska pobjeda za Pitera: to je prvi put da je glumac osvojio četiri Emija za istu sporednu ulogu u dramskoj seriji. Takođe, "Igra prestola" po četvrti je put proglašenja najboljom televizijskom serijom, što je još jedan od uspjeha i za samog Dinklidža.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.