Muzejski kompleks Kolomenskoje

Otvorena izložba "Zmijanjski vez - svjetsko nematerijalno nasljeđe" FOTO

14:34, 09.06.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
U jednom od najvećih muzeja u Ruskoj Federaciji, u kompleksu Kolomenskoje u Moskvi, Muzej Republike Srpske predstavio je izložbu "Zmijanjski vez - svjetsko nematerijalno nasljeđe".

Gostovanje u Moskvi je, od 2014. godine kada je Zmijanjski vez upisan na "UNESCO" – vu listu, najznačajniji korak u promociji ovog svjetskog kulturnog blaga sa Zmijanja.

Thumbnail

Na svečanom otvaranju izložbe, predstavnici iz ambasada Srbije, BiH, Grčke, Južne Ostije te predstavnici, visoke zvanice i gosti iz drugih zemalja, kao i brojni građani i posjetioci izložbe, ovom prilikom su se bolje upoznali sa nematerijalnim naslijeđem koje baštini Muzej Republike Srpske. 

Thumbnail

Autor izložbe, muzejski savjetnik etnolog Danijela Đukanović, posjetiocima je u stručnom vođenju kroz izložbu, približila značaj Zmijanjskog veza i objasnila zanimljivosti tehnike izrade, estetike i kulturne vrijednosti. Na svečanom otvaranju publici se obratio direktor Muzeja Republike Srpske Miladin Savić, a izložbu je otvorio šef kancelarije Republike Srpske u Ruskoj Federaciji, Duško Perović.

Thumbnail

Izložba je multimedijalnog i interaktivnog karaktera, a realizovana je i radionica Zmijanjskog veza koju je vodila vezilja Sanja Bajić, autor popularne kolekcije rukotvorina - "Tragovi". 

Thumbnail

Izložba "Zmajanjski vez - svjetsko nematerijalno nasljeđe", biće otvorena u Muzejskom kompleksu Kolimenskoje u Moskvi, do početka avgusta.