Digitalne slike

Otvorena izložba "Simić i prijatelji"

  • 05.06.2018. 11:02

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini organizovala je izložbu digitalnih slika pod nazivom "Simić i prijatelji" internacionalnog umjetnika iz Bijeljine Radovan Simića.

Riječ je o postavci novih osam digitalnih slika manjeg formata iz Simićevog posljednjeg ciklusa. Izložba je otvorena do 11. juna.

Simić se nedavno vratio iz Francuske gdje je u Parizu imao izložbu svojih slika "Impressions Lyriques" na kojoj su predstavljeni printovi na platnu nastali u različitim ciklusima u periodu od 2007. do 2017. godine, ali veoma slične tematike.

Do sada je izlagao u Republici Srpskoj i Srbiji, te svjetskim centrima poput NJujorka, Melburna, Rima, Londona...

Ovo je njegova 107. izložba a otvaranju je prisustvovala Nevena Nikodijević, akademska slikarka iz Srbije, koja je istakla da je prvi put u Bijeljini i da je boraveći u ovom gradu iskoristila priliku da uradi sliku zgrade Gradske uprave koju je poklonila bijeljinskoj biblioteci.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i Milutin Ranković, poznati vajar iz Srbije koji je poklonio biblioteci skulpturu Filipa Višnjića u drvetu.

Direktor Narodna biblioteka "Filip Višnjić" Jovan Cvjetković rekao je da izložba Radovana Simića predstavlja i pripremu za njegove nove izložbe u Parizu i Moskvi.

On je zahvalio i Nikodijevićevoj i Rankoviću na poklonjenoj slici i skulpturi koja imaju posebnu vrijednost za bijeljinsku biblioteku.