Višegrad

Otvorena izložba fotografija mosta Mehmed paše Sokolovića

  • 21.09.2019. 09:18

U Domu kulture Višegrad otvorena je izložba fotografija mosta Mehmed paše Sokolovića, čiji su autori Milijana Okilj i Goran Milojević iz Banjaluke.

Arhitekta Goran Milojević, koji je član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, rekao je sinoć da ova izložba prikazuje tok restauracije ovog veličanstvenog mosta od 2013. do 2018. godine.

On kaže da je ovo izložba koju je pripremio sa koleginicom, arhitektom Milijanom Okilj tokom restauracije mosta, te dodaje da Višegrad ima veliku sreću da ima ovako značajno kulturno naslijeđe.

Autor Milijana Okilj, koja je zaposlena u Zavodu za zaštitu kulturno-istorijskih i prirodnih naslijeđa Republike Srpske, kaže da je od početka pratila restauraciju mosta, a u toku izvođenja radova nastajale su fotografije za izložbu.

"Imali smo obavezu prema Centru za svjetsku baštinu da napravimo jednu ovakvu izložbu, a ovakvo blago to i zaslužuje", istakla je Okilj.

Izložba će biti postavljena u Domu kulture do kraja tekućeg mjeseca.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.