Otvorena izložba "Derventa na kanvasu"

  • 14.07.2020. 21:04

Samostalna izložba fotografija "Derventa na kanvasu" autora Ivana Živkovića otvorena je večeras u Galeriji derventskog Centra za kulturu.

Riječ je o 21 štampanoj fotografiji koja se posebnom tehnikom prenosi na kanvas, odnosno umjetničko platno.

"Sve fotografije su nastale na području opštine Derventa, a najveći broj sa rijeke Ukrine koja protiče kroz opštinu", rekao je Živković.

On je naveo da je fotografije zabilježio u proteklih deset godina, odlazeći na Ukrinu u različitim dijelovima dana, tokom različitih godišnjih doba, gdje je bilježio određene efekte.

"Prilog od prodaje dvije fotografije doniraću Narodnoj biblioteci "Branko Radičević"", dodao je Živković.

Izložbu je svečano otvorio načelnik opštine Derventa Milorad Simić, koji je u izjavi novinarima rekao da je ovo Živkovićeva druga izložba, koju je podržala lokalna zajednica, da je riječ o umjetniku koji je poznat i u Austriji i Njemačkoj.

On je naveo da je, s obzirom na vrijeme ograničenog druženja, broj posjetilaca večerašnjoj izložbi dobar i da predstavlja vjetar u leđa mladom umjetniku.

Živković je rođen u Derventi 1984. godine, a od 2000. bavi se fotografijom. Ovo je njegova druga samostalna izložba, a imao je niz zajedničkih izložbi humanitarnog karaktera.

Pobjednik je drugog Memorijalnog foto-konkursa "Goran Terzić", a njegova fotografija "Djed i unuk" odabrana je kao najbolja među 663 rada.

Posjetioci će moći da pogledaju ovu izložbu svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 časova, do 24. jula u Galeriji Centra za kulturu Derventa.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.