Banjaluka

Otvoren Festival studentskih pozorišta "Kestenburg"

  • 16.11.2019. 21:11

Koncertom beogradskog a kapela hora "Viva voks" u Banjaluci je večeras otvoren treći Festival studentskih pozorišta "Kestenburg".

U takmičarskom dijelu festivala, koji organizuje banjalučko Studenstko pozorište, biće odigrane tri predstave studenata sa tri kontinenta - Azije, Evrope i Amerike.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je ovaj festival jedinstven po svojoj strukturi i organizaciji, ali i ciljnoj publici na koju želi da ostavi dominantan utisak, a to su mladi.

"Studenti su uvijek spremni da daju više i da iznad svojih snaga pokušaju da pokažu svoj talenat i ono što mogu, a sam međunarodni karakter festivala pokazuje da je to interesovanje veliko", rekla je Trivićeva novinarima.

Direktor festivala Aleksandar Pejaković rekao je da 3. "Kestenburg" nije obiman kao prethodna dva, ali da će se kvalitetom izdvajati.

On je naveo da je prvi put predviđen i prateći sadržaj sa poznatim glumcima iz Beograda, gdje je ostvarena odlična saradnja sa "Jugoartom" i "Teatrom na brdu".

Pejaković kaže da će publika u Banjaluci ponovo imati priliku da vidi Vojina Ćetkovića u predstavi "Noć bogova", ali i prvi put Svetlanu Cecu Bojković u remek djelu Nikole Pejakovića "Celo telo tu me boli".

"Kestenburg", koji će trajati do srijede, 20. novembra, održava se pod pokroviteljstvom kabineta predsjednika Republike Srpske.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина