Konačno poznato

Otkriveno ko je glavni glumac u prednastavku "Igre prestola"

  • 07.10.2020. 09:20

Gotovo godinu dana nakon što je HBO objavio da će se snimati serija "Kuća zmaja", čija je radnja smještena 300 godina prije dešavanja iz "Igre prestola", konačno je poznat i glavni glumac. 

Biće to Pedi Konsidajn, koji će tumačiti ulogu Kralja Viserisa i Targarjena.

Ovaj "prequel" (prikvel, prednastavak) od 10 epizoda baviće se dinastijom Targarjen, a Viserisa su "gospodari Vesterosa izabrali da naslijedi Starog kralja Džeherisa".

Njegov lik je opisan kao "topao, ljubazan i pristojan". Kako su rekli producenti, "Viseris želi samo da prenese nasljedstvo svog djeda, ali kao što smo vidjeli u Igri prestola, dobri ljudi ne moraju nužno da budu i veliki kraljevi".

Konsidajn je glumio u filmovima "The Third Day" i "The Outsider", ali i u serijama "Peaky Blinders" i "How to Build a Girl". Dobitnik je dvije BAFTA nagrade.

Serija "Kuća zmaja" je zasnovana na knjzi Džordža R.R. Martina "Vatra i Krv". Premijeru bi trebalo da očekujemo 2022. godine, a od ostalih likova biće tu i princeza Rejnira Targarjen, kraljica Alisent Hajtauer, kao i prinčevi Demon i Egon II Targarjen, prenosi portal "Enews".

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм