Kolege o pogibiji Šabana Šaulića

Otišao je naš kralj, sa kojim smo tugovali i slavili

  • 17.02.2019. 16:42

Vijest o tragičnoj smrt Šabana Šaulića koji je nastradao jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj potresla je cijelu Srbiju, ali i region, kao i njegove brojne kolege sa muzičke scene. 

Lepa Brena oglasila se fotografijom na društvenim mrežama, ali i pismom.

"Odlaze oni najbolji.Među njima i Šaban. Od njega smo učili, sa njim smo se družili, sa njim sarađivali, sa njim pevali i tugovali, njega smo voleli i poštovali, od njega smo učili život... Večna ti slava dragi prijatelju. Porodica Živojinović ," napisala je Brena.

Šabanov višegodišnji prijatelj, direktor "Grand" produkcije Saša Popović, rekao je da je teško govoriti o iznenadnom odlasku ljudi sa kojima ste proveli veliki dio svog života. 

"Teško je naći reči utehe za njegovu porodicu i sve nas koji smo ga poznavali, družili se i sarađivali. Nenadoknadiv gubitak i za muziku, jer je otišao najlepši glas čitavog Balkana. Moja porodica i ja smo veoma tužni i potreseni," erekao je Popović.

I Svetlana Ceca Ražnatović je veoma potresena zbog smrti kolege.

"Ne znam šta da kažem, u šoku sam, pretužna sam. Cela porodica i ja smo zanemeli, ovo je tragična vest. Saučešće porodici Šaulić. Pevač kao što je Šaban treba da počiva u "Aleji velikana", rekla je Ceca.

Mira Škorić je bukvalno zakukala:

"Jao majko mila! O, Bože! Šta je ovo? Šta se to desilo? Izvini, ne mogu da pričam. Šokirana sam", rekla je pjevačica.

Dragan Kojić Keba je samo kratko izustio:

"Juče sam se izljubio s njim",  rekao je Keba, zaplakao i spustio slušalicu.

Nada Topčagić je za tragediju saznala od komšinice.

"Šta da kažem? Prva komšinica je uletela kod nas i rekla nam, a onda sam se čula sa Vladom Perovićem i potvrdio mi je. Ne mogu da verujem, mozak mi je proključao. Ode naše božanstvo, ode naše estradno carstvo. Sada je sve završeno! Neka mu je laka crna zemlja. Mučenik je toliko radio, tolike kilometre prešao, spavao je s mikrofonom. Niko ga nije mrzeo, niko nema za njega i njegovu porodicu da kaže jednu ružnu reč. Svi smo počinjali s njim, i za sve nas je bio Bog," rekla je kaže Nada Topčagić.


"Ode moja lutka. Ne mogu da dođem sebi. Popila sam lekove, ne pomažu". Hasan me zvao i rekao: "Otišao moj brat, ode naša zenica oka". Noćas nisam mogla da spavam, imala sam neki predosjećaj, koji me nikada nije izdao. Joj, kako ćemo sad bez Šabana, bez našeg brata?", kaže Petrovićeva.

(Agencije)