Onlajn koncert Stefana Milenkovića i Vasila Hadžimanova

  • 13.01.2021. 07:43

Novi Sad će, povodom večerašnjeg dočeka pravoslavne Nove godine, organizovati jedinstvenu kulturnu manifestaciju pod nazivom "Doček 7529" tokom koje će ugostiti brojne velikane različitih muzičkih pravaca, kao i poznate domaće umjetnike.

"Doček 7529" biće upriličen 13. januara, a tokom više od deset časova onlajn programa publici će se predstaviti i čuveni srpski violinista Stefan Milenković sa kamernim orkestrom "Kamerata akademika".

Milenkoviću će se pridružiti i poznati muzičar Vasil Hadžimanov, a koncert će publika moći pogledati večeras od 20.00 časova na platformi visitns.rs, kao i na Drugom programu Radiotelevizije Srbije /RTS/.

"Kad sam počeo da razmišljam o repertoaru, imao sam u vidu da je Nova godina i da program treba da bude svečan, ali i zabavan. Šta je ono što bi mi privuklo pažnju da sam kod kuće i da slušam koncert? A, to je upravo to", rekao je Milenković povodom predstojećeg koncerta.

Hadžimanov kaže da se veoma obradovao pozivu Milenkovića da gostuje na novogodišnjem koncertu.

"Nadam se da će se publici svideti naša izvedba `D Krizms songa` i `Preko brda, preko brega`. Stefan se dosetio da bih ja bio dobar dodatak celoj ovoj priči i hvala mu na tome", rekao je Hadžimanov.

Osim Milenkovića i Hadžimanova, publika će moći da gleda i sluša i domaću rok grupu "Električni orgazam", kao i heroja indi muzike Buča Kesidija, ali i autentične izvođače novosadske umjetničke scene, kao što su Agota Vitkai Kučera, Lana Zorjan, kao i brojni drugi umjetnici.

Program "Dočeka 7529" počeće u 15.30 časova operom za djecu "Snežana" udruženja umjetnika "Visoko C".

U Novu godinu po julijanskom kalendaru publiku će uvesti Buč Kesidi.

Program muzičke, vizuelne i izvođačke umjetnosti izvodiće se iz 14 prostora za kulturu u gradu. Među njima su prva Gradska koncertna dvorana, Fabrika, Skladište, Biro i Čeličana na Velikom Limanu, Novosadsko pozorište i mreža kulturnih stanica.

U programu će učestvovati gotovo 100 umjetnika, a biće izvođen u okviru projekta "Novi Sad - Evropska prestonica kulture, Doček 7529".

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок