Tjentište

"OK fest" prirodna terapija

  • 13.07.2019. 19:32

Trodnevni muzički festival "podno planina i orlovih krila" i ove godine je privukao hiljade mladih iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i drugih zemalja Evrope i svijeta.

Uprkos najavljenom nevremenu, koje je prvog dana ipak izostalo, "OK kamp" na Tjentištu nikad veći.

"Ovaj ambijent definitivno ne može da se nađe nigdje, znači usred nacionalnog parka kamp, druženje sa svih strana Hrvati, Srbi, Bosanci".

"Svi su otvoreni, ja sam iz Zagreba i osjećam se kao da sam kod kuće".

"Vrijedi čak iz Njemačke doći da bi se vidjeli Goblini? Ama pješke da sam došao vrijedilo bi". 

"Posebno nam se sviđa okruženost planinama. Ovo je prelijepa zemlja. Dobra je i muzika", rekli su posjetioci.

Svjež zrak, sloboda, mir, ljubav i zajedništvo - ovako "Ok fest" opisuju izvođači.

"Mitološko mjesto Titove Jugoslavije, Sionska gora. Ima neka energija koja postoji ovdje, ne bi se Tito džaba skrio ovdje", rekao je Nele Karajlić.

"Ovo mjesto me podsjeća na neki smiraj duše, na pobjedu prirode nad glupim čovjekom. Hvala Bogu da ima ovakvih mjesta, treba ih više posjećivati, dobro je za zdravlje, za mozak, terapija prirodom", istakao je Šemso, "Brkovi".

"Ovo je zaista jedinstven festival, ja ovo nikada nisam video", kaže Branko Golubović Golub, "Goblini".

Kroz OK fest, organizatori nastoje da ispune dva glavna cilja - to su promocija prirodnih ljepota Sutjeske i povezivanje mladih.

"Na najbolji mogući način, a to je kroz muziku, što zaista uspijevamo. Dolaze ljudi iz svijh krajeva naše zemlje, regiona i svijeta, ne prave nikave razlike, jednostavno svi uživaju", istakao je Mirza Salković, portparol "OK festa".

Odličan muzički program publiku očekuje i naredna dva dana. Između ostalih, nastupiće Dubioza kolektiv, Bjesovi, Edo Majka, Let tri, Partibrejskers i škotski Franc Ferdinand.
 

Тагови: