Sokolac

"Odustajanje nije opcija" nagrađen na filmskom festivalu

  • 06.10.2019. 12:16

Kada su krenuli u snimanje kratkog dokumentarnog filma "Odustajanje nije opcija" učenici Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" iz Sokocu mislili su da će na Viva film festivalu ostvariti epizodnu ulogu.

Međutim, po završetku festivala, pripala im je jedna od nagrada. Film je sniman uz pomoć mentora, u okviru filmske radionice za mlade "Viva škola filma" u kategoriji omladinski film u BiH.

Ideja za film potekla je spontano. Grupa učenika sokolačkog srednjoškolskog centra željela je da se publici predstavi na najbolji mogući način. U tri dana, na tri lokacije uz pomoć profesora i mentora  glimili si, režirali, snimali video i ton.

Učešće i nagrada na "Viva film festivalu" znači mnogo i za profesore sredškolskog centra u Sokocu.

Nakon premijernog prikazivanja dokumentarnog filma na "Viva fest festivalu" "Odustajanje nije opcija" definitivno je razbijen tabu i srušen mit da je fudbal samo za muškarce. 

Peti "Viva film festival" održan je od 18. do 22. septembra u Sarajevu i u zvaničnoj selekciji prikazana su 94 filma u kategorijama, turizam, ekologija i religija i 17 omladinskih filmova.