Pale

Održano poetsko veče u znak sjećanja na Sanju Cerović

  • 04.05.2019. 08:08

Na Palama je održano poetsko veče u znak sjećanja na nedavno preminulu nastavnicu Osnovne škole "Pale" Sanju Cerović na kojem je nastupilo petnaestak njenih učenika.

U programu, održanom u Kulturnom centru Pale, nastupili su učenici osnovnih škola "Pale" i "Srbija", kao i Srednjoškolskog centra "Pale".

Direktor Osnovne škole "Pale" Aleksandar Rajić rekao je da učenici na ovaj način odaju zahvalnost svojoj nastavnici koja je život posvetila obrazovanju djece i pomažući drugima.

"Svi koji su je dobro poznavali, znali su da je, prije svega, nastojala drugima uvijek pomoći. Nadam se da je ovo veče samo jedno u nizu onih koje ćemo organizovati u znak sjećanja na ovu izuzetnu nastavnicu", istakao je Rajić.

Nastavnica srpskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi "Pale" Ana Stakić kaže da je Sanju Cerović upoznala prije pet mjeseci kada je počela raditi u ovoj školi i da je ona bila sjajan nastavnik i dobar čovjek, uvijek spreman da pomogne.

Ona je navela da su učenici recitovali svoje i pjesme drugih pjesnika, te da je prikazan kratki dokumentarni film o Sanji Cerović čiji je autor njena bivša učenica, a sada učenica četvrtog razreda gimnazije Marija Živković.

Živkovićeva kaže da je pripremila kratki dokumentarni film u kojem o Sanji Cerović govore ljudi koji su je voljeli i poštovali.

Učenica Osnovne škole "Pale" Đurđina Đurđić rekla je da se predstavila autorskom pjesmom "Moja razredna" posvećenom Sanji Cerović koju je napisala čim je saznala za njenu smrt.

"Voljela sam je i poštovala, bila je omiljena nastavnica zbog koje sam zavoljela srpski jezik. Nadam se da njen lik i djelo nikada neće pasti u zaborav", naglasila je Đurđićeva.

Sanja Cerović rođena je 1965. godine u Sarajevu, a Filozofski fakultet u ovom gradu završila je 1989. godine.

U Novinskoj agenciji Republike Srpske - SRNA počela je da radi kao lektor 1996. godine, nakon što je izbjegla u velikom egzodusu sarajevskih Srba iz naselja Vogošća.

Radni odnos u Srni prekinula je 1999. godine, a potom je počela da radi kao profesor srpskog jezika u Osnovnoj školi "Pale".

Bila je lektor u nekadašnjim "Paljanskim novinama" i autor više recenzija.

Sanja Cerović preminula je u 54. godini.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)