Vlasenica

Održan sabor srpskog folklora

21:59, 22.09.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Domu kulture u Vlasenici večeras je, u sklopu programa obilježavanja Dana i slave opštine - Male Gospojine, održan Sabor srpskog folklora "Folklorijada Vlasenica 2018", na kojem je su učestvovali ansambli iz Republike Srpske i Srbije.

Manifestaciju je organizovalo vlaseničko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta", a u cjelovečernjem programu, osim domaćina, učestvovali su i folklorni ansambli Kulturno umjetničko društvo (KUD) "Zora" iz Srpskog Itebeja kod Zrenjanina, SKUD "Vojkovići"- folklorna sekcija Trnovo, SKUD "Sveti despot Stefan Lazarević" iz Srebrenice i KUD "Most" iz Bratunca. 

Predsjednik "Prosvjete" Spomenka Savinović izjavila je Srni da je ovo prvi Sabor srpskog folklora u Vlasenici, koji bi trebalo da postane tradicionalan. 

Ovo je završna manifestacija programa obilježavanja Dana i slave opštine, čiji je pokrovitelj bila opština Vlasenica. 

Predsjednik KUD "Zora" iz Srpskog Itebeja Branislav Zarin rekao je da je "Zora" osnovana 1981. godine i da okuplja oko 150 članova u pet igračkih grupa. 

"Ovdje je nastupila najstarija dečija grupa uzrasta do 15 godina i zadovoljan sam što smo naišli na dobar prijem domaćina", rekao je Zarin.