Čelinac

Održan koncert etno-muzike

  • 12.06.2018. 10:45

Ženska pjevačka grupa Katedre za etnomuzikologiju Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci predstavila se publici u Čelincu izvornim pjesmama i tradicionalnom etno-muzikom.

Studentkinje Akademije umjetnosti održale su sinoć koncert na šetalištu u Čelincu u okviru projekta Muzikološkog društva Republike Srpske - "Umjetnost u pokretu". 

Cilj projekta "Umjetnost u pokretu" je decentralizacija kulture, a predviđeno je da se nakon svake manifestacije organizuje kratka radionica na kojoj bi zainteresovana publika mogla da sazna više o umjetničkoj profesiji i dobije uputstva za samostalno bavljenje sličnim djelatnostima u okviru amaterskih sekcija. 

U okviru projekta "Umjetnost u pokretu", u četvrtak u 20.00 časova u kino-sali biće odigrana i monodrama posvećena Dušku Trifunoviću "Ima neka tajna veza", u kojoj glumi Milan Dimić, apsolvent glume na Akademiji umjetnosti. 

Prethodno je održan koncert Kamernog trija Akademije umjetnosti "Daltoni", a publici su se predstavili Slaviša Đurić na klaviru, Arpad Feher na violini i Deana Simić na flauti. 

Projekat "Umjetnost u pokretu" realizuje Muzikološko društvo Republike Srpske u saradnji sa Akademijom umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske. 

Osim u Čelincu, projekat će biti realizovan i u opštinama Kostajnica i Kozarska Dubica. 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина