"Muzička kutija"

Održan koncert banjalučkog kvarteta flauta

  • 16.06.2018. 11:05

U Vijećnici u Novom Gradu održan je koncert banjalučkog kvarteta flauta u okviru projekta "Muzička kutija", koji je podržala Vlada Republike Srpske, a čiji je cilj da se koncerti klasične muzike održavaju i u manjim gradovima.

Ovim koncertom kvartet iz Banjaluke koji čine Sunčica Lončar, Marija Pilipović, Nataša Vukojević i Deana Simić nastavljaju sa projektima decentralizacije kulture. 

Lončareva je rekla sinoć da kvartet flauta radi od 2014. godine i da je do sada održao dosta koncerata. 

"Osim koncerata, nastupamo i u okviru manifestacija tako da smo obišle mnogo gradova u Republici Srpskoj. Ove godine smo gostovale i u Rusiji u okviru manifestacije "Dani kulture Republike Srpske u Sankt Petersburgu"", rekla je ona. 

Lončareva kaže da i članice grupe žele da se klasična muzika približi svima koji nisu u mogućnosti da posjećuju velike dvorane. 

"Tako smo u okviru projekta osim gostovanja u manjim gradovimna gostovale i u Derventi u centru za slijepa i slabovidna lica, a u septembu nastupamo u Višegradu za lica sa invaliditetom", rekla je ona. 

Klasična, zabavna i džez muzika koju izvodi ova grupa naišla je na dobar prijem kod publike, tako da su u mnogim gradovima nastupale više puta. 
 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.