Slijepa i slabovida lica dobila novu audio zbirku

„Oblaci su ti granice“ - nova knjiga edicije „Jedan pisac, Jedna knjiga“

  • 29.04.2019. 09:45

U Specijalnoj biblioteci za slijepa i slabovida lica predstavljena je audio zbirka pjesama „Oblaci su ti granice“, mladog pjesnika i glumca Adnana Selimovića. Zvučni format zbirke dio je edicije „Jedan pisac, jedna knjiga“, Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica.

Audio izdanje knjige „Oblaci su ti granice“ traje 43 minute i sadrži 45 fajlova, od kojih su pored pjesama uvrštene i dvije recenzije, Nedeljka M. Sančanina i Tode Nikoletića, te kratka biografija i snimak pod nazivom „Utisci“ u kojima su o pjesmama i autoru ponešto rekli njegovi prijatelji i nastavnici. 

„Posebna mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio priliku da svoje riječi satkane između dvije korice pretočim i u zvuk, to jeste u audio verziju, i na taj način predstavim svoj rad osobama kojima je život oduzeo čulo vida. Jedno je sigurno, a to je da dušama stihove osjećamo i mogu da kažem da smo svi zajedno proveli čarobno veče ispunjeno divnim ljudima i stihovima, koje će se još dugo čuvati u uspomenama“, naglasio je autor, Adnan Selimović.

Zahvaljujući platformi „Novo ime“, projektu podržanom od strane kompanije „Novomatic“, Adnan je ostvario djetinji san i objavio vlastitu zbirku pjesama. 

“Sam koncept ideje i postojanja platforme “Novo ime” je podrška mladim talentima i ulaganje u njihovo napredovanje, te su Adnanovo stvaralaštvo u audio verziji i plemenita saradnja sa Specijalnom bibliotekom samo neki od pokazatelja da smo u prošloj godini to i ostvarili. Svakako vjerujemo da je ovo samo početak Adnanove karijere, kao i da će svojim umjetnićkim nastaviti pomjerati granice i čak i iznad oblaka”, izjavila je Snežana Kuzmanović, PR kompanije “Novomatic”.

Predstavnici ove kompanije, dodali su i to da je podrška mladim i talentovanim ljudima dio globalne politike i poslovanja, budući da su kreativni ljudi pokretači i jedan od osnovnih stubova uspješnog poslovanja i cjelokupnog društva.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.