"Banjaluka 2018"

Novo ime na 11. Međunarodnom festivalu animiranog filma

  • 22.10.2018. 14:35

Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci, u saradnji sa kompanijom "Novomatic", sinoć je u Domu omladine, u okviru promotivnih aktivnosti predstojećeg Međunarodnog festivala animiranog filma "Banjaluka 2018", predstavio projekat namijenjen mladim talentima "Novo ime".

"Kompanija Novomatic, kao idejni tvorac i nosilac projekta Novo ime pružila je podršku i
Međunarodnom festivalu animiranog filma, koji se po jedanaesti put održava u našem gradu, slijedeći jedinstvenu filozofiju društveno odgovornog poslovanja okrenutog originalnoj ideji, stvaralaštvu, kulturi i umjetnosti", izjavio je direktor Međunarodnog festivala animiranog filma "Banjaluka 2018" Goran Dujaković.

Projekat "Novo ime" nastao je početkom ove godine i do sada je iznjedrio već sedmoro mladih talenata.

"Osnovni koncept ove platforme je podrška mladim ljudima sa teritorije Republike Srpske sa talentom koji je vrijedan pomena i promocije, ali i podrške u iznosu do 5.000 konvertibilnih maraka“, izjavila je marekting koordinator kompanije "Novomatic" Maja Memić naglašavajući da je do 31. oktobra 2018. godine otvoren osmi krug prijava, a time i još jedna potraga za Novim imenom.

U najavi predstojećeg festivala animiranog filma, publici u Domu omladine predstavili su se i dosadašnji pobjednici konkursa za Novo ime. Svako od njih potvrdio je svoju posebnost u različitim oblastima kulture i umjetnosti, pozivajući mlade ljude da iskoriste priliku koja im stoji na raspolaganju.

Inače, 11. Međunarodni festival animiranog filma otvoriće svjetski poznati ruski animator Aleksandar Petrov u srijedu, 24. oktobra 2018. godine, u velikoj dvorani "Cineplexx Palas" u Banjaluci. Osim bogatog fimskog takmičarskog programa, koji će sve do 28. oktobra biti održavan u Cineplexxu Palas, zainteresovani će moći da se upoznaju sa svjetski priznatim filmskim stvaraocima, ali i da posjete neku od izložbi karikatura i strip časopisa.

Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma "Banjaluka 2018" ove godine održava se istovremeno u Banjaluci i Trebinju.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина