Novi Sad u znaku književnosti

  • 19.09.2020. 12:00

Novi Sad će naerdnih sedam dana biti centar književnosti. Kulturne stanice Svilara, Eđšeg, Karavan ugostiće 20 priznatih stranih pisaca, gotovo 70 pisaca iz Srbije, više od 30 muzičara i tako zaustaviti Novi Sad na momenat, jer je vrijeme za knjigu.

Dobitnici NIN-ove nagrade Slobodan Tišma i Aleksandar Gatalica, kao i novosadski autor proze i poezije Laslo Blašković, a zatim i književnik, kritičar i urednik Franja Petrinović, mlade nade književnosti Srbije Maša Seničić i Andrea Popov Miletić, ali i evropski priznati, više puta nagrađivani Dejan Tijago Stanković, Isabel Veri, Loran Seksik, Barbi Marković, Veronika Murek samo su neki od književnika zbog kojih će Novi Sad u narednih sedam dana biti sinonim za evropski centar književnosti.

Treća nedjelja Kaleidoskopa kulture, od 19. do 25. septembra, posvećena je predstavljanju raznolikosti domaće književne scene, povezivanju domaćih i evropskih autora, otkrivanju novih mijesta i novih formata za književne događaje, decentralizaciji kulture, kao i razvoju publike.

Ovoga puta, zbog mjera donesenih zbog pandemije virusa korona, književne događaje publika će moći da prati i onlajn, putem sajta Kaleidoskopa kulture, kao i kanala NoviSad2021 na Jutjubu.
 

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник