Dvobroj časopisa za književnost i kulturu

"Nova zora" donosi tekstove Kusturice i Bećkovića

  • 17.07.2020. 17:25

Dvobroj časopisa za književnost i kulturu "Nova Zora" za period proljeće-ljeto izašao je ovih dana iz štampe i donosi, između ostalog, tekstove svjetskog reditelj Emira Kusturice i srpskog književnika Matije Bećkovića.

Ovaj broj "Nove Zore" ilustrovan je likovnim ostvarenjima Mome Kapora.

Predsjednik Opštinskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Bileće Gajo Parežanin izjavio je Srni da će naredni broj "Nove Zore" izaći iz štampe sredinom septembra.

On je dodao da bi tada trebalo da se održi i tradicionalna kulturna manifestacija "Ćorovićevi susreti pisaca i istoričara" u Bileći i Gacku.

Novi broj donosi širok pregled kulturnih i duhovnih događaja u opštinama istočne Hercegovine u periodu između dva broja.

Sadržajno i obimno, na 300 strana "Nova Zora" donosi priloge više od 60 autora sa prostora Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i šire.

Za "Novu Zoru" pišu poznati književnici, književni kritičari, lingvisti, esejisti, naučni radnici, umjetnici i novinari.

Časopis "Nova Zora" štampan je u štampariji "Filip Višnjić" u Beogradu, u 1.000 primjeraka, a glavni i odgovorni urednik je profesor Miloš Kovačević.

Pokretači i izdavači časopisa su odbori SPKD u Bileći i Gacku. 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)