Netflix priprema modernu adaptaciju "Ane Karenjine"

  • 26.05.2021. 11:56

Moderna adaptacija "Ane Karenjine" biće prva ruska originalna serija koja će stići na Netflixovu streaming platformu, prenosi Hollywood Reporter. Nova drama predstavlja moderno prepričavanje klasičnog romana Tolstoja, a Svetlana Khodchenkova, glumica iz filma "Tinker Tailor Soldier Spy", igraće glavnu ulogu.

U ažuriranoj Netflixovoj verziji, Ana Karenjina biće supruga (uskoro) guvernera Sankt Peterburga, koja ulazi u ljubavnu aferu s Vronskim, drskim nasljednikom aluminijumskog carstva. Njihova veza ugrožava osjetljivu ravnotežu njihovih porodičnih veza i društvenih odnosa.

"Karenjina" se smatra jednim od najvećih romana svih vremena. Priča je adaptirana više puta na više jezika za film i televiziju, uključujući verziju iz 2012. Joea Wrighta kada su glavne uloge tumačili Keira Knightley kao Ana Karenjina i Aaron Taylor-Johnson kao Vronski.

Roman Kantor, pisac hit ruske serije "To the Lake" koja se emitira na Netflixu, napisat će modernu adaptaciju.

"Dovesti Anu Karenjinu u Rusiju 21. vijeka i istovremeno je predstaviti cijelom svijetu na njenom jeziku na Netflixu, za mene je ostvarenje sna", rekao je Kantor, "Sasvim doslovno, jer mi je ideja za ovu TV seriju došla u snu i od tada je 'jurim'".

1-2-3 Produkcija, sa sjedištem u Moskvi, proizvesće seriju, a Kantor će preuzeti rediteljske dužnosti zajedno s Valerijem Fedorovičem, Evgenijem Nikišovom, Natašom Merkulovom i Aleksejem Čupovom. Snimanje će se odvijati na lokaciji u Moskvi i Sankt Peterburgu.

"Nevjerovatno smo ponosni što najavljujemo svoju prvu rusku seriju s produkcijom 1-2-3", rekao je Netflixov direktor Michael Azzolino u izjavi te dodao: "Talentovani tim pisaca, režisera i producenata stvorio je maštovitu i impresivnu seriju. Uzbuđeni smo što ćemo gledaocima u Rusiji i svijetu predstaviti njihovu viziju ove priče".

Тагови: