Spot pregledan 1.6 milijardi puta

Najslušanija pjesma 20. vijeka je ... VIDEO

  • 12.12.2018. 07:29

Pjesma grupe Kvin "Boemska rapsodija" (Bohemian Rhapsody), po podacima diskografske kuće Univerzal mjuzik grup, najslušanija je pjesma na internetu iz 20. vijeka.

Rekli su da se nikada neće dobro prodavati, jer je u prvobitnoj verziji trajala čak sedam minuta, a u posljednjoj šest, spominje Galileja, Belzebuba i Skaramuša, ali pokazalo se da je pjesma grupe Kvin "Boemska rapsodija" (Bohemian Rhapsody), po podacima diskografske kuće Universal Music Group, najslušanija pjesma na internetu iz 20. vijeka. 

Nastala je 1975. godine i tada se vrlo često vrtela na radio-stanicama, a pažnju na nju ponovo je privukao novi film istoimenog naziva. Muzički spot u svijetu je pregledan 1,6 milijardi puta, objavio je UMG, prenosi Rojters. 

Pjesma je krajem 1975. devet nedelja bila na prvom mjestu lista, što ju je u to vrijeme činilo trećim hitom s najdužim razdobljem na vrhu. 

Diskografske kuće EMI i Elektra tada su u Velikoj Britaniji htjele da isijeku dijelove ove epske stvari. Ali Rodžer Tejlor je objasnio: "Rekli su da je preduga i da to neće funkcionisati. Mislili smo, možemo je isjeći, ali onda neće imati nikakvog smisla. Propustili biste sve različite ugođaje pjesme i rekli smo - ne. Ili prolazi ili ne prolazi." 

I nisu pogriješili. 

Diskografska kuća u saopštenju je objavila da je pjesma popularnija od Nirvanine "Smells Like Teen Spirit" i "Sweet Child O'Mine", grupe Guns N' Roses. 

U filmu "Bohemian Rhapsody" pokojnog frontmena grupe Fredija Merkurija glumi Rami Malek. Film je, kažu iz Univerzala, ovo muzičko remek-djelo približio mlađim generacijama. 

Univerzal kaže da posljednjih nekoliko nedelja promoviše singl putem svojih strim platformi. 

Po Univerzalovim podacima evidentiranim sa striming servisa poput Spotifaja, Epl mjuzika i Dizera "Bohemian Rhapsody" bez sumnje je najslušanija pjesma iz 20. vijeka.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)