“Rika”

Najopasniji film koji je ikad snimljen: 70 ljudi stradalo pred kamerama

  • 15.10.2019. 22:47

Najopasniji film svih vremena, tako se decenijama naziva film “Rika”, odnosno u originalu “Roar”.

U snimanju filma učestvovalo je 150 nedresiranih lavova i tigrova, a naziv najopasnijeg nosi zbog čak 70 povrijeđenih članova ekipe.

Glavni protagonisti filma su netipični par, lovac na talente i producent Egzorcista Noel Marshall i zvijezda filma “Ptice” Tippi Hedren, koji su sa svojom djecom živjeli na imanju na kojem je bilo čak 150 neukroćenih životinja, konkretno lavova, tigrova, puma i jaguara i dva slona.

Ideja o snimanju ovakvog filmskog uratka sinula je Marshallu i njegovoj supruzi nakon što su u svom domu u Los Angelesu udomili lava. Kako kaže legenda, Marshall i Hedren željeli su skrenuti pažnju javnosti na problem ugroženosti divljih životinja, ali izabrali su prilično pogrešan način, piše Index.hr.

Planirali su film snimiti za šest mjeseci i tri miliona dolara, ali na kraju je ono trajalo pet godina i zahtijevalo 17 miliona dolara. Većinu novca osigurali su Hedren i Marshall sami.

Iako su isticali da tokom snimanja filma nijedna životinja nije povrijeđena, to se ne može reći za glumce i ekipu na setu. Čak je i kćerka Tippi Hedren, danas poznata glumica Melanie Griffith, završila na rekonstruktivnoj hirurškoj operaciji nakon povrede lica.

Snimatelj Jan de Bont zaradio je 220 šavova nakon što ga je napao jedan od lavova. Sam Marshall je nekoliko puta ugrizen te je završio u bolnici s gangrenom. Hedren je slomila nogu tokom snimanja scene sa slonom, a i sama je imala problema s gangrenom.

Dok su neki glumci javno govorili o svemu što su prošli na snimanju, Griffith danas ne želi imati nikakve veze s njim.

Rika se konačno počela prikazivati 1981. godine, a zaradila je svega dva miliona dolara. Prije četiri godine ponovno je prikazan u američkim kinima.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)