Prijedorski bioskop "Kozara"

Najgledaniji film "Južni vetar"

14:52, 08.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Od stotinjak filmova koji su se tokom 2018. godine našli na repertoaru prijedorskog bioskopa "Kozara", najgledaniji je, sa 3.500 posjetilaca, bio film "Južni vetar".

U vrhu gledanosti bila su i filmska ostvarenja "Pedeset nijansi-oslobođeni", sa 1.700 i animirani film "Pčelica Maja" sa 1.500 gledalaca. 

Iz prijedorske ustanove "Centar za prikazivanje filmova" saopšteno je da je u ovom bioskopu u 2018. godini prikazano više od 100 filmova u oko 750 projekcija, koje je pogledalo oko 25 hiljada ljubitelja sedme umjetnosti. 

Direktor ove ustanove Anita Hodžić navela je da je više od dvije hiljade učenika prijedorskih osnovnih i srednjih škola sa svojim učiteljima, nastavnicima i profesorima, po promotivnoj cijeni ulaznica, pogledalo filmove prilagođene njihovom uzrastu u dnevnim terminima koje škole same odaberu. 

"Tokom 2018. godine organizovano je nekoliko filmskih revija (animiranog, domaćeg i njemačkog filma), kao i izbor najboljih filmova sa `Viva` i `Sarajevo film festivala`. Već po tradiciji, ova ustanova je uzela učešće i u manifestaciji `Kulturno ljeto`", dodala je Hodžićeva. 

Ona je podsjetila da je i u "Ljetnoj bašti" protekle godine organizovan veliki broj manifestacija od kojih za neke postoji namjera da prerastu u tradiciju: koncerti, večeri folklora, dječiji maskenbal, klizalište.