Andrićgrad

Nagrada "Ivo Andrić" akademiku Goranu Petroviću

  • 02.07.2019. 18:09

U Andrićgradu će večeras biti svečeno otvoren četvrti Sajam knjiga, na kome će biti pomovisani izdavači obrazovne, školske i stručne literature, kao i izdanja iz oblasti religije i teologije publikovana u Republici Srpskoj, Srbiji i inostranstvu.

Ove godine zemlja - gost na sajmu je Francuska čija će književnost biti posebno predstavljena, a francuski pisac Јozef Pontis otvoriće manifestaciju sa zamjenicom direktora Beogradskog sajma Goricom Škipinom i Emirom Kustricom, direktorom Andrićevog indsituta i idejnim tvorcem Andrićgrada.

Nakon otvaranja Sajma, biće promovisana Pontisovov roman "Na liniji".

Sutra će na Sajmu biti predstavljena izdavačka delatnost Instituta za srpsku kulturu (Priština/Leposavić), kao i knjiga Mila Lompara "Crnjanski: Biografija jednog osećanja", a na programu je i predavanje Srpski modernisti.

Za četvrtak 4. jul najavljena je promocija univerzitetskog udžbenika "Regionalna geografija BiH" autora Gorana Mutabdžije i zbirke poezije Danijele Mrde "Noćni zavod", te antologije poezije "Mi znamo sudbu" Ranka Popovića i knjige "Zanatski dom" Đorđa Sladoja.

Knjiga putopisa Zorana Šaponjića "Ruski krst" u Andrićgradu će biti predstavljena u petak, a tog dana su na programu i promocija romana "Zna li ko engleski" Dragana Tepavčevića i knjige "Venac za oca" autorke Vesne Kapor.

O izdanjima Andićevog instituta  - "Istraga predaka" Ivana Negrišorca i "Alojzije Stepinac" koji poptisuju Ljubodrag Dimić i Nikola Žutić, biće riječi u subotu.

Svečana ceremonija zatvaranja Sajma knjiga u Andrićgradu zakazana je za 7. jul kada će srpskom piscu i akademiku Goranu Petroviću biti uručena Velika nagrada "Ivo Andrić".

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија