Zadužbina "Petar Kočić"

Na sajmu u Zagrebu biće predstavljeno 350 izdanja

  • 12.11.2018. 13:26

Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka-Beograd predstaviće 350 naslova na Međunarodnom sajmu knjiga i nastavnih sredstava "Interliber", koji sutra počinje u Zagrebu.

Iz Zadužbine je saopšteno da će na Sajmu, između ostalih, biti predstavljena dvojezična izdanja biblioteke "Prevodi", te srpski klasici Petar Kočić, Ivo Andrić, Meša Selimović, Vladan Desnica i Branko Ćopića za koje među posjetiocima iz godine u godinu vlada sve veće interesovanje.

"Na ovom uglednom sajmu, koji će trajati do 18. novembra, i ove godine će biti održana književna manifestacija `Kočićevo podne` na kojoj će biti svečano uručena književna nagrada `Kočićevo pero` za jesen 2018. godine laureatu Čedomiru Višnjeviću za knjigu `Vreme sporta i razonode`", navode iz Zadužbine.

U saopštenju se dodaje da će nagrada biti uručena u petak, 16. novembra, a o laureatu će govoriti književnici Nikola Vukolić, Miljenko Јergović i Mladen Vesković.

Predstavnici Zadužbine će se i na ovom sajmu družiti sa piscima, a naročito sa mladim stvaraocima, kao i sa drugim značajnim izdavačima sa kojima imaju dugogodišnju saradnju radi objavljivanja klasika i novih književnih djela.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine Nikola Vukolić rekao je da su na nedavno održanom Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu izdanja ove zadužbine izazvala veliko interesovanje posjetilaca, te da su bila u najužem izboru za glavnu nagradu.

"Cilj je bio da se na ovom sajmu predstavimo što uspješnije, u čemu smo i uspjeli. Za svoj rad i uspješno predstavljanje dobili smo mnogobrojne čestitke čitalaca i uglednih posjetilaca našeg štanda. Imali smo značajne susrete sa piscima i izdavačima iz regiona i svijeta. Dogovorili smo saradnju sa izdavačima iz Kube, Španije, Kine, Italije, Poljske, Njemačke, Grčke, Engleske i drugih zemalja", naveo je Vukolić.

On je dodao da je ove godine, uprkos mnogobrojnim uspjesima i objavljenim knjigama, izostala finansijska podrška grada Banjaluka koju su, kao institucija od posebnog interesa za grad, ranije dobijali za učešće na sajmovima.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина