Derventa

Mlada pjesnikinja osvaja nagrade gdje god se pojavi

  • 24.06.2018. 09:19

Mlada Dervenćanka Evita Bojkovac, iz čijeg pera su rođene dvije zbirke poezije, ubire priznanja gdje god se pojavi, a njene pjesme o vilama i bajkama bude maštu kako djece tako i odraslih čitalaca.

Njen raskošni talenat nedavno su prepoznali u Inđiji, gdje je u sklopu manifestacije “Pjevaj ravnico” odlikovana specijalnom poveljom za izuzetan doprinos razvoju lijepo pisane riječi među mladim naraštajima.

Evita se okitila i plaketom “Sima Cucić”, koja joj dodijeljena u Novom Miloševu kod Novog Bečeja u maju ove godine, tokom književne manifestacije posvećene liku i djelu Sime Cucića, rodonačelnika književne kritike dječije literature.

- Veoma sam ponosna na sva priznanja i nagrade koje imam, a posebno mi je draga plaketa “Sima Cucić”, koju sam dobila za knjigu “Ružičasto sunce i plavi mjesec” - rekla je ova učenica sedmog razreda Osnovne škole “19. april” u Derventi, kojoj je nastavničko vijeće ove obrazovne ustanove uručilo i zahvalnicu za postignute brojne uspjehe u oblasti literarnog i likovnog stvaralaštva.

Ističe da se ljubav prema poeziji, prozi i pisanju rodila prije nekoliko godina, te da polako priprema materijal za svoju treću knjigu.

- Imam već dosta napisanih pjesmica i priča jer uživam u tome. U svemu oko sebe vidim smisao koji mogu prenijeti na papir, pa tako inspiraciju pronalazim u prirodi, snovima, mašti, vilama iz bajki - dodala je Evita.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)