Aleksandar Vučić

Milena Dravić društvo učinila boljim, a kulturu bogatijom

11:24, 14.10.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Ana Brnabić uputili su telegrame saučešća povodom smrti glumice Milene Dravić.

Vučić je u telegramu saučešća upućenom Udruženju dramskih umjetnika Srbije i Udruženju filmskih glumac istakao da je Milena Dravić bila velikan jugoslovenske i srpske umjetnosti, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije. 

"Ostali smo bez naše Milene Dravić, velikana jugoslovenske i srpske umetnosti. Milena je obeležila drugu polovinu dvadesetog veka u pozorištu, na filmu i televiziji. Neka joj je večna slava i hvala, jer je naše društvo učinila boljim, a kulturu bogatijom", naveo je Vučić. 

Premijer Srbije Ana Brnabić je u ime Vlade Srbije i svoje lično ime uputila izraze najdubljeg saučešća članovima porodice, prijateljima i svim poštovaocima Milene Dravić, istakavši da je ona svojim raskošnim glumačkim talentom i fantastičnim filmskim, pozorišnim i televizijskim ulogama, ostavila neizbrisiv trag u kulturi. 

"Uvek dostojanstvena i jedinstvena, plenila je svojim neverovatnim talentom i šarmom. Ostaće upamćena kao jedna od najvećih zvezda našeg glumišta, velika dama i veliki čovek", navodi se u telegramu saučešća Brnabićeve, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević ocijenio je da je Milena Dravić "drugo ime za veliku epohu domaćeg filma". 

Vukosavljević je istakao da je Milena Dravić bila glumica jedinstvenog lirskog senzibiliteta u ranim ulogama, ali i zrelih karakternih dramskih i komičnih ostvarenja, kako na filmu, tako i na televiziji i u pozorištu, saopšteno je iz Ministarstva kulture Srbije. 

"Osvajala je šarmom, ljupkošću i dobrotom. Bila je zvezda, ali uvek skromna i neposredna. Siguran sam da se vest o njenom odlasku u svim našim domovima, kod generacija njenih iskrenih privrženika, doživljava kao gubitak nekog bliskog", naveo je Vukosavljević u telegramu saučešća porodici, prijateljima, kolegama i Udruženju dramskih umjetnika Srbije. 

Srpska glumica Milena Dravić preminula je noćas u Beogradu u 79. godini nakon teške bolesti.