Stihovi umjesto replika

Međunarodni dan poezije obilježen u Skupštini Grada Banjaluka

  • 21.03.2019. 15:18

Međunarodni dan poezije, 21. mart svečano je obilježen u Skupštini Grada Banjaluka. Predsjednik Skupštine Grada, Zoran Talić ustupio je mjesto predsjedavajućeg i skupštinske klupe pjesnicima.

Umjesto odborničkih rasprava, u sali 33 nizali su se stihovi. Nije bilo uobičajenih govora, replika, krivih navoda. Govorila je umjetnost! 

Predsjednik banjalučke Skupštine, Zoran Talić, kaže poeziji treba da bude posvećen svaki dan.

"Umjetnost i kultura treba posvetiti pažnju ne samo na međunarodni dan poezije, već svih 365 dana u godini. Pisanom riječju prenose se tradicija, kultura, istorija i običaji i na taj način čuvamo identitet našeg naroda", rekao je Talić. 

Pjesnici su nizali stihove o ljubavi, istoriji i životu. Sve u slavu poezije! Skupština Grada bila je središte lijepe riječi, poetske misli koje su izgovarali književni stvaraoci, oni istaknuti, afirmisani, ali i mladi koji su tek na putu da postanu pjesnici. Predrag Bjelošević predsjednik udruženja književnika Republike Srpske, kaže, ovo je jedinstvena prilika da se oda počast svim pjesnicima u gradu.

"Jako sam srećan i čestitam svim članovima Udruženja Svjetski dan poezije. Današnji događaj je jedan izvarendan znak da duvaju neki novi vjetrovi u Gradskoj upravi, i nadam se da će uistinu, ne samo pjesnici nego i svi umjetnici našeg grada, biti počašćeni bar na ovakve dane umjetnosti, a nadam se i češće", rekao je on.

Svi učesnici, književnici, istakli su značaj ovog događaja s obzirom na činjenicu da je prvi put u istoriji grada Banjaluka u skupštini obilježan Svjetski dan poezije.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)