Banjaluka

Koncert KUD "Piskavica" povodom 18 godina rada

  • 24.02.2021. 16:11

Kulturno-umjetničko društvo "Piskavica" obilježiće 18 godina rada koncertom koji će biti održan 28. februara u koncertnoj dvorani Banskog dvora, sa početkom u 19 časova.

Kako su saopštili iz ovog Društva, na koncertu će se predstaviti ženska i muška pjevačka grupa, narodni orkestar, vokalni solisti i plesna grupa. Gost koncerta biće ansambl "Kud koji", a program će voditi njihova članica Maja Šibarević.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije broj posjetilaca je ograničen i ulaz je moguć samo sa pozivnicom.

Kulturno umjetničko društvo "Piskavica" je osnovano 2002. godine.. Društvo broji oko 190 članova svih uzrasta i profesija (učenici, studenti, radnici i penzioneri) koji rade u više sekcija. Sa peko 40 javnih nastupa godišnje KUD "Piskavica" je jedno od najaktivnijih društava Republike Srpske.

"Poseban značaj Društva je u činjenici da djeluje u ruralnoj sredini u kojoj predstavlja jedini oblik organizovanja ruralnog stanovništva i pokretača kulturnih zbivanja mjesta. Društvo je promoter našeg izvornog kulturnog nasljeđa širom svijeta", istakli su iz KUD "Piskavica".

Do sada su nastupali na mnogobrojnim događajima u zemlji, regionu i Evropi (Rusija, Belgija, Francuska, Njemačka, Bugarska, Češka, Italija, Austrija, Rumunija, Poljska i dr.).

Organizatori su tradicionalnih događaja kao što su: "Svome gradu", Stručni seminar, Kozara etno festival i Godišnji koncert.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)