Ulaz slobodan

Koncert Ansambla "Aleksandar Nevski" u Banskom dvoru

07:00, 09.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Tradicionalni koncert Ansambla "Aleksandar Nevski" biće odražn 9. maja u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, sa početkom u 20 časova, a povodom Dana pobjede nad fašizmom.

Hor "Aleksandar Nevski" osnovan je pod okriljem Ruskog kulturnog centra "Ruski mir". Misija ovog ansambla je promocija ruske i srpske kulturne baštine s posebnim akcentom na bratske odnose dva naroda. Tokom višegodišnjeg postojanja ostvarili smo niz uspješnih nastupa širom Republike Srpske kao i veoma dobro posjećene koncerte u Banjaluci. Nosioci su priznanja ambasadora Ruske Federacije u BiH.

"Na programu ovogodišnjeg koncerta naći će se svima dobro poznate kompozicije koje su obilježile period borbe za oslobođenje, i same pobjede nad fašizmom, najvećim zlom prve polovine dvadesetog vijeka. Našim programom želimo, po ko zna koji put, da prenesemo poruku svim ljudima da ne smijemo da zaboravimo sve one koji su položili živote za mir i prosperitet naših bratskih naroda. Ne smijemo zaboraviti istorijske događaje koji su svakako doprinjeli da danas živimo u miru, i da smo sposobni prepoznati istinske vrijednosti i ponositi se njima", saopštili su iz Hora.

Ulaz je slobodan.