Manifestacija "Kočićev zbor"

"Kočićev dan" u Beogradu

  • 22.08.2019. 07:54

U Beogradu će danas biti održan "Kočićev dan", koji je dio manifestacije "Kočićev zbor", posvećene srpskom književniku i narodnom tribunu Petru Kočiću.

"Kočićev dan" počeće u 11.00 časova polaganjem cvijeća na Kočićev grob u Aleji velikana na Novom groblju, najavljeno je danas iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. 

Književnike iz Kočićevog zavičaja, predstavnike gradova Banjaluka i Beograd, kao i Zavičajnog društva "Zmijanje" iz ova dva grada će prigodnom besjedom o Petru Kočiću pozdraviti predsjednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović. 

Cvijeće pred spomenik Petru Kočiću u Čuburskom parku će u 12.00 časova položiti gosti i domaćini manifestacije, a u 20.00 časova u Udruženju književnika Srbije biće održano književno veče posvećeno Kočiću. 

Najavljeno je da će učestvovati i zamjenik predsjednika Udruženja književnika Srbije Miloš Janković, predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Predrag Bjelošević, te predsjednik Društva književnika Kosova i Metohije Novica Sovrlić. 

"Kočićevom danu" u Beogradu prisustvovaće i Kočićeva praunuka Vesna Milišić sa kćerkom Natašom i sinom Stefanom. 

Manifestaciju organizuju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, udruženja književnika Srbije i Republike Srpske, u saradnji sa Društvom književnika Kosova i Metohije. 

Ovogodišnja manifestacija "Kočićev zbor" počela je 19. avgusta otvaranjem sobe sjećanja na Petra Kočića u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci, a do 25. avgusta biće organizovana brojna dešavanja na tri lokacije - u Banjaluci, Stričićima i Beogradu.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм