Kobi Brajant i Paulo Koeljo pisali zajedno knjigu za djecu

  • 28.01.2020. 13:02

Tragično preminuli bivši košarkaški as Kobi Brajant i brazilski pisac Paulo Koeljo radili su na zajedničkoj knjizi za djecu, ali je autor "Alhemičara" izbrisao nacrt knjige poslije Brajantove pogibije u helikopterskoj nesreći, javlja AP.

Koeljo (72) rekao je agenciji da su on i Brajant (41) razgovore o tom projektu počeli 2016, kada se košarkaš Lejkersa i petostruki osvajač titule šampiona NBA oprostio od svoje dvadesetogodišnje karijere, a da su knjigu počeli da pišu pijre nekoliko mjeseci.

Odmah pošto je čuo za Brajantovu smrt, Koeljo je saopštio da će izbrisati nacrt knjige, jer ne želi da je završi bez njega.

"Izbrisao sam nacrt jer nisam vidio nikakav smisao u objavljivanju knjige bez njega. To ne bi ništa relevatno značilo ni za njega ni za njegovu porodicu", rekao je Koeljo u telefonskom razgovoru za AP iz svog doma u Ženevi.

"To ne znači da će me to spriječiti da jednog dana pišem o stvarima koje sam naučio od Kobija i o tome kako je on bio čovjek veći od života", rekao je brazilski pisac, dodavši da, međutim "knjiga za djecu više nema smisla".

Poznati pisac, čije su knjige prodate u desetinama miliona primjeraka širom svijeta, rekao je da je ideja knjige bila kako inspirisati djecu iz ugroženih porodica, djecu iz nižih slojeva društva da se kroz sport izbore svoje mjestu u svijetu.

Brajantov "Granity Studios" objavio je romane za srednjoškolce i mlade, a 2018. i njegovu autobiografiju "The Mamba Mentality: How I Play". Mamba je bio Brajantov nadimak.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.