Beograd

Kineski i srpski producenti na rimejku filma "Most"

17:20, 01.07.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru predstavnike kineske produkcijske kućea "HuaHua Medija" iz Pekinga, koja namjerava da snimi rimejk filma "Most", navodi se u saopštenju.

Ovaj film iz 1969. doživio je veliku popularnost u Kini, a procjena je da bi njegova nova verzija bila investicija, ne manja od pet miliona evra.

Gradonačelnik Beograda je tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što je produkcijska kuća koja iza sebe ima visokobudžetne blokbastere poput "Nemoguće misije", "Godzile" i "Transformersa" odlučila da zajedno s našim producentima i filmskim radnicima podsjeti na ovo izuzetno filmsko ostvarenje i izrazio uvjerenje da će projekat biti uspješan i primjer dobre saradnja umjetnika dvije zemlje, kao što godinama unazad saradnja postoji između gradova, država i zvaničnika dvije zemlje.

Radojičić je ponudio logistiku grada i poželeo sreću u budućem zajedničkom radu na ovom filmu.

Produkcijska kuća "Film Danas" učestvovaće u ovom projektu, a s obzirom da je planirano da se film snima na lokacijama u Beogradu i Srbiji, angažovaće se i drugi srpski producenti i profesionalci.