Konfucijev institut

Kina donirala dvije hiljade knjiga

  • 08.10.2018. 16:26

Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjaluci danas je uručeno oko dvije hiljada knjiga koje je ovoj ustanovi doniralo Ministarstvo prosvjete Kine i sjedište svih Konfucijevih instituta Hanbana.

Prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjaluci Goran Latinović rekao je da donacija ima za cilj da dodatno učvrsti saradnju Konfucijevog instituta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, koja će biti realizovana putem upoznavanja zainteresovanih nastavnika, saradnika i studenata o publikacijama koje dolaze iz Kine. 

Direktor Konfucijevog instituta u Banjaluci LJiljana Stević istakla je da je donacija veoma značajna za Konfucijev institut i za Univerzitet u Banjaluci, jer će, naglasila je, omogućiti studentima da imaju dodatnu literaturu uz pomoć koje mogu da bliže upoznaju kinesku kulturu, istoriju i tradiciju.

Ona je navela i da su naslovi uglavnom pisani dvojezično, na kineskom i engleskom jeziku. 

"Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci je postao i centar za polaganje HSK testa, međunarodnog standardizovanog testa znanja kineskog jezika za sve koji nisu izvorni govornici. Ova donacija sadrži i kompletne udžbenike za polaganje svih nivoa HSK testa", navela je Stevićeva i dodala da je u okviru donacije, osim knjiga, veliki broj nastavno-kulturološkog materijala. 

Primopredaji donacije prisustvovali su i dekan Fakulteta političkih nauka Zdravko Zlokapa i prodekan za nastavu Duško Trninić, te kineski direktor Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci Cai Jing. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.