Stroga selekcija radova

Izložba Collegium Artisticum 2018 – Arhitektura u Banjaluci

  • 31.10.2018. 09:51

Asocijacija arhitekata u BiH, u saradnji sa Istraživačkim centrom za prostor, organizuje izložbu Collegium Artisticum - Arhitektura 2018 u Banjaluci. Otvaranje je 31.10.2018. godine, u Banskom Dvoru (Crveni salon), sa početkom u 18:00 časova. 

Pored vrlo stroge selekcije projekata, program otvaranja će obilježiti predavanje "Realizovani poslovni obekti" arhitekte Gordane Poparić dipl.inž.arh, nakon čega će u okviru Škole AA BH o savremenim inovacijama govoriti predstavnici kompanija Intra lighting BH, SIKA BH i EPS LAŠTRO. Ulaz je slobodan.

O Collegium artisticum


Godišnja izložba Collegium Artisticum je ove godine obilježena strogom selekcijom radova od strane Tročlane međunarodne komisije, koju su činili: Idis Turato, Tadej Glažar i Christoph Hinterreiter. Komisija je od 57 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine, odabrala samo njih 18, među kojima su najuspješniji nagrađeni po kategorijama. GRAND PRIX je osvojio Studio Non Stop sa realizacijom Upravne zgrade tvornice cementa Kakanj. U kategoriji Realizacija najuspješniji je projekt Hotela Mgallery autora ahA+knAp. Nagradu za najbolji Enterijer su osvojili Lidija Manuševa i Mario Ferušić za projekt Sedatex. Nagradu za Ideju dobio je projekat Omladinski Centar Most Mira- autora Projekt V Arhitektura. Dodijeljene su i dvije specijalne nagrade: Nagrada „Javni prostor“ – Banjalučki mol /small SCALE – IC za Prostor i Nagrada „Novi arhitekti“ – Ena Kukic & Dinko Jelecevic (Projekti Centar; Kuca; Spomen Park Bihać).

O Školi AA BH

Predavanja Škole AA BH pružaju stručni osvrt na trendove arhitektonskog projektovanja, ali i tehničku podlogu za primjenu savremenih proizvoda iz građevinske industrije. Sve veći broj raznovrsnih novih materijala i tehnologija se pojavljuje na tržištu, a preduslov za njihovu ispravnu primjenu u projektovanju predstavlja poznavanje njihovih tehničkih specifikacija i pravilne ugradnje. Predavanja su organizovana u saradnji sa odabranim brendovima iz građevinske industrije, koji polaznicima osiguravaju tehničku dokumentaciju i uzorke materijala. Osim što je ovo prilika da se sa arhitektima i građevinskim inžinjerima razgovara o inovacijama i problemima savremenog arhitektonskog dizajna, predavanja su prilika za upoznavanje široke publike sa novim materijalima, sistemima građenja i opremom, te povezivanju sa stručnjacima koji mogu pružiti tehničku podršku tokom projektovanja.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.