Pjesma Evrovizije

Izabrana druga grupa finalista za pjesmu Evrovizije

10:38, 17.05.2019.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
U finalu takmičenja za najbolju pjesmu Evrope, poslije izbora druge polufinalne večeri, su i predstavnici Sjeverne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte.

Pjesma Evrovizije, najveće evropsko muzičko takmičenje, dobilo je sinoć, tokom drugog polufinala, preostale finaliste. 

U završnici izbora za najbolju pjesmu Evrope, poslije izbora druge polufinalne večeri, nastupiće predstavnici Sjeverne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte.

Na drugoj polufinalnoj večeri nastupili su predstavnici Jermenije, Irske, Moldavije, Švajcarske, Letonije, Rumunije, Danske, Švedske, Austrije, Hrvatske, Malte, Litvanije, Rusije, Albanije, Norveške, Holandije, Sjeverne Makedonije i Azerbejdžana.

Pobjednici iz zemalja čiji su se predstavnici sinoć borili za nastavak takmičenja prodružiće se onima koji su osvojili nastavak prve polufinalne večeri. 

U sobotu uvele sa njima će da nastupe i predstavnici Njemačke, Italije i Velike Britanije, to jest članica Velike petorke koji se automatski plasiraju u finale Evrosonga. 

Finalno veče Evrovizije je 18. maja.