Tek će da odluče

Islanđanima prijete kaznom: Skandalozno razvijanje zastave Palestine u Izraelu

  • 20.05.2019. 07:19

Islanski bend "Hatari" (završili na 10. mjestu) koji je, po opštem mišljenju, imao najupečatljiviji nastup na "Evrosongu", mnoge podsjetivši na čuveni "Ramštajn", tokom finala se potrudio da ne bude upamćen samo po tome. 

Članovi grupe su, dok su Bar Refaeli i Erez Tal čitali glasove publike, u "grin rumu" izazvali skandal, kada su usred Tel Aviva razvili dvije zastave Palestine, što je u publici ispraćeno glasnim negodovanjem i zvižducima. 

Tehno pankeri su još prije nastupa u drugom polufinalu "Evrosonga" privukli pažnju izjavom da je apsurdno nastupati u Izraelu zbog njegove politike prema Palestincima. Organizatori "Evrosonga" su po završetku takmičenja najavili moguće sankcije.

"Raspravljaćemo o ovome. "Evrosong" nije politički događaj i to što su Islanđani uradili kosi se sa našim pravilima. Kakve će biti posljedice po njih? O tome će uskoro odlučiti Evropska unija emitera",saopšteno je iz "Evrosonga".

Snimak koji je objavio bubnjar grupe na društvene mreže pokazuje kako jedan muškarac sa novinarskom akreditacijom na "Evrosongu" pokušava da im otme zastave prije nego što su i pokazali uz riječi "Dajte mi zastavu Palestine". Ali, očigledno su ih imali još.
 

Тагови: