Beograd

Isidora Bjelica kremirana na Novom groblju

  • 08.08.2020. 17:35

Srpska književnica Isidora Bjelica, koja je preminula nakon duge i teške bolesti, kremirana je danas na Novom groblju u Beogradu, a njena urna biće položena u Aleji zaslužnih građana.

Brojni članovi porodice i prijatelji književnice došli su da se od nje oproste posljednji put.

NJena urna biće položena u Aleji zaslužnih građana.

Prethodno je u Sava centru održana komemoracija.

Isidora Bjelica preminula u srijedu, 5. avgusta, u 52. godini nakon višegodišnje teške bolesti i borbe sa kancerom jajnika.

Rođena je 10. decembra 1967. godine u Sarajevu gdje je završila gimnaziju, dok je Fakultet dramskih umetnosti, odsjek dramaturgija, završila u Beogradu, gdje je i magistrirala.

Objavila je više od šezdeset knjiga, pedeset pod svojim imenom, a petnaest pod pseudonimom. Pisala je romane i pozorišne komade.

Režirala je i film "Dorćol-Menhetn", dok je u pozorištu režirala "Sarajku u Beogradu" i komediju bivšeg supruga Nebojše Pajkića "Marhatana".

Dobitnik je dva Beogradska pobednika za književnost, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrada Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. veka, Karić nagrade za publicistiku i nagrade "Dragiša Kašiković" za publicistiku, nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih priznanja za brojne humanitarne angažmane.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм