Koncerti, izložbe...

I ovog ljeta umjetnici u banjalučkom Atrijumu

  • 03.06.2019. 10:33

I ovog ljeta, prostor atrijuma u zgradi Gradske uprave biće otvoren za održavanje koncerata, izložbi i drugih kulturnih sadržaja.

Po prvi put, prošle godine Grad je i ovaj prostor ustupio umjetnicima koji su u okviru projekta nazvanog „Kultura u prolazu“, mogli da se predstave sugrađanima koji su dolazili da obave neku uslugu u administraciji.

"Projekat nastavljamo i ove godine, s obzirom na to da je prošlog ljeta zabilježena odlična posjećnost događajima i interes naših umjetnika. Početak ćemo ozvaničiti 21. juna, povodom Svjetskog dana muzike, kada se, kao i prošle godine, očekuje učešće velikog broja umjenika kako u ovom prostoru, tako i na više lokacija po gradu",kazali su iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Otvaranje atrijuma za kulturna dešavanja, kako su istakli, je još jedan od načina da se kultura približi građanima, a s duge strane omogući kako afirmisanim tako i mladim umjetnicima da predstave svoj rad.

Kako je planirano, cijelo ljeto, ovaj prostor će da ugosti nove umjetnike, studente, kulturne radnike, predavače i sve ono što je usko vezano za kulturu.

Trenutno, u atrijumu Gradske uprave zainteresovani sugrađani mogu da pogledaju izložbu učeničkih radova o temi „Proljeće u Banjaluci – Dan grada“. Izložbu, koja je otvorena do kraja ove sedmice, čine radovi učenika iz 17 banjalučkih osnovnih škola.
 
 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.