"Izvolite u bajku sa Pepeljugom"

Humana misija glumaca iz Prijedora, pomoć sugrađanki u liječenju

  • 25.09.2019. 22:46

Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora izvela je večeras pred domaćom publikom predstavu "Izvolite u bajku sa Pepeljugom", a sredstva od prodatih ulaznica namijenjena su za liječenje sugrađanke Slobodanke Škobić.

Za liječenje Škobićeve, koja je 2013. godine doživjela tešku saobraćajnu nesreću i od tada koristi invalidska kolica, prikupljeno je 373 KM.

Predstava je izvedena u okviru pozorišne revije "Prnjavor i prijatelji" tokom koje ljubitelji pozorišnih ostvarenja svake srijede u septembru i oktobru mogu uživati u predstavama profesionalnih i amaterskih glumaca iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić rekla je Srni da su pozorišni nastupi tokom ovog mjeseca bili veoma uspješni, što su pokazale i visoke ocjene koje publika daje nakon svake predstave.

"Ovogodišnja revija je pažljivo osmišljena. Pozorišna jesen u Prnjavoru nudi predstave za sve uzraste i ukuse. U oktobru će nas posjetiti ansambli iz Novog Grada i Bugojna, kao i prijateljsko pozorište iz Mrkonjić Grada", navela je Radonjićeva.

Ona je naglasila da je u današnje vrijeme rad na kulturnom prosvjećivanju težak zadatak.

"Mi ćemo i pored toga dati sve od sebe da Prnjavoru predstavimo ostvarenja naših saradnika i uzvratimo im gostoprimstvo na koje nailazimo pri svakom gostovanju. A da smo na dobrom putu pokazuje i solidan odziv domaće publike", rekla je Radonjićeva. 

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник