Zbog nastupa u Dubrovniku

Hrvatska klapa poredila Frajle sa Cecom, za Bajagu kažu da je "domoljub"

  • 03.12.2019. 18:38

Publiku na Dubrovačkom zimskom festivalu u subotu je zabavljala grupa Frajle iz Novog Sada. Međutim, njihov nastup nije se dopao baš svima.

Frajle su poznate po tome što, osim sopstvenih pjesama, izvode i obrade Đorđa Balaševića i Olivera Dragojevića. Ansambl klapa Raguza (Ragusa) iz Dubrovnika objavila je na svojoj stranici na Fejsbuku tekst u kojem su pjevačice iz te grupe uporedili sa Cecom Ražnatović.

Prenosimo njihovu objavu u cijelosti:

"Evo upravo pobjegao sa Straduna. Upaljena je prva Adventska svijeća i onda sve u duhu dubrovačke tradicije počele na bini pjevati Frajle iz Novoga Sada. Lijepo su one pozdravile okupljene građane i rekle im da odmah ćaskaju i lijepo pjevaju sa njima i pjesma je krenula nema šta prava Adventska. Ipak je to bilo previše za moje uši pa sam otišao odmah kući. Sa punim pravom očekujem iduću setemanu, tj. drugu Adventsku svijeću upriličiti sa poznatom pjevačicom Ražnjatović Cecom. Inače, večeras nastupa i poznati domoljub u Revelinu, Bajaga. Pametnom dosta", stoji u objavi.

Iako u komentarima na ovu vijest ima onih koji u potpunosti podržavaju Raguzu, ima i onih kojima se nimalo nije svidio ton objave.

"Baš u prazničnom duhu, 'ajmo biti nacionalisti i pljuvati po grupi koja sudeći po pjesmama na Jutjubu dobro zvuči. Ili je stvar više ekonomske prirode pa ste ljubomorni jer su one dobile nastup, a vi niste bili dovoljno dobri?", jedan je od komentara.

Inače, Frajle nisu komentarisale objavu kolega iz Hrvatske. Na svom profilu na Instagramu objavile su nekoliko fotografija iz Dubrovnika i otkrile da im je bilo "divno".

"Divno je bilo sinoć u Dubrovniku! Hvala svima koji ste bili na Stradunu, hvala svima koji ste došli iz drugih gradova i hvala organizatorima. Cmok od nas", napisale su.

 

 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.