Hit horor za vikend zaradio 50 miliona dolara

  • 03.03.2020. 20:25

Film "Nevidljivi čovjek" s Elisabet Mos u glavnoj ulozi, već se pokazao kao veliki hit. Premašio je svačija očekivanja, a tokom svog prvog vikenda prikazivanja u kinima, već je zaradio 50 miliona dolara širom svijeta.

Osim publike, oduševljeni su i kritičari. Na čuvenoj stranici "Rotten Tomatoes", na kojoj se ocjenjuju filmovi i serije, "Nevidljivi čovjek" (Invisible Man), trenutno ima 90 odsto preporuke, što je visoka ocjena za film strave i užasa.

Očekuje se daljnji uspjeh prvog horor hita ove godine. Tek što je izašao u kinima 27. februara, već je uspio sedmostruko da povrati ulaganja, s obzirom na veoma mali budžet od 7 miliona dolara koliko je u njega uloženo, piše UNILAD.

Kao nadahnuće za film poslužila je knjiga "Nevidljivi čovjek", engleskog majstora naučne fantastike - književnika H.G. Velsa.

Elisabet Mos igra ulogu Sesilije Kas, žene koju teroriše bivši dečko. On lažira svoju smrt, a potom je progoni, pa je Sesilija primorana da se istovremeno boriti za svoj život i ostalima dokazati da ne gubi razum.

Film je režirao Li Vanel, poznat i po tome što je napisao scenario za horor klasik iz 2000-ih - Slagalicu strave (eng. Saw).