Završen Hercegnovski filmski festival

Gran-pri "Sažaljenju"

  • 08.08.2018. 07:25

Na Kanli kuli u utorak veče su dodijeljene nagrade najboljima na 32. Hercegnovskom filmskom festivalu, a potom je u okviru netakmičarske selekcije "Kino Evropa" prikazan film "Kradljivac", režisera Hirokazua Kore-Ede, koji je osvojio Zlatnu palmu na 71. Kanskom festivalu.

Po odluci žirija glavne selekcije, u kome su radili Teona Mitevska, Andrijana Stojković, Ermin Bravo, Ivan Đurović i Vladan Petković, gran-pri - Zlatna mimoza za najbolji film - pripala je ostvarenju "Sažaljenje" Babisa Makridisa, dok je Zlatnu mimozu za režiju zaslužila Keren Ben Rafael za film "Djevice".

Zlatna mimoza za scenario pripala je rumunskom reditelju Raduu Žudeu za film "Nevažno je da li ćemo u istoriju ući kao varvari", ovo priznanje za mušku ulogu dobio je Janis Drakopoulos za ulogu u filmu "Sažaljenje", a nagradu za žensku ulogu osvojila je Džoj Riger za tumačenje junakinje u filmu "Djevice".

Nagrada "Živko Nikolić" za poseban doprinos filmskom izrazu pripala je filmu "Neka se leševi sunčaju" rediteljskog dvojca koji čine Helen Katet i Bruna Forcani, dok je Specijalno priznanje žirija dobio film "Lenština" Alekse Stefana Radunovića.

Nagrada Federacije filmskih kritičara Evrope i mediteranskih zemalja FEDORA pripala je filmu Comic Sans, reditelja Nevija Marasovića.

Žiri dokumentarne selekcije dodijelio je Zlatnu mimozu filmu "Isti" Dejana Petrovića. 

Nagrada publike pripala je filmu "Zlogonje" Raška Miljkovića, a ocjena je bila 4,64. Priznanje "Milan Žmukić" za ukupan doprinos festivalu tokom svih godina njegovog trajanja, a samim tim i razvoju domaće kinematografije, pripalo je Mileni Dravić.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.