Zamonašio se

Glumac spas pronašao u vjeri

  • Izvor: novosti.rs
  • 24.09.2021.17:50

Rastko Lupulović, nekadašnji glumac zamonašio se i uzeo ime Ilarion.

Publika ga pamti po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman", seriji "Otvorena vrata". U pozorištu je imao sjajne uloge, dobio je i nagradu "Zoran Radmilović" na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Rastko Lupulović rođen je 1974. godine u Beogradu. Završio je Fakultet dramskih umjetnosti i bio jedan od vodećih glumaca svoje generacije. Takođe, bavio se i muzikom, bio okoreli roker i  član benda "Kanda, Kodža i Nebojša". 

Nekoliko mjeseci nakon što se zamonašio1996. godine, u jednom intervju istakao je da je sticajem okolnosti počeo da odlazi u crkvu, i upravo to mu je pomoglo da se spusti na zemlju.

"Da, najbitnija stvar kod mene je moje obraćenje u hrišćanstvo. Sticajem okolnosti sam počeo da odlazim u crkvu. To mi je pomoglo da se spustim na zemlju iz nekih mistifikatorskih oblaka. Uopšte, hrišćanin-pravoslavac je moje najbliže određenje. Osjećam se zasićenim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran... U susretu sa vjerom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrješenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija. Zato ljudi u roku izgube tu neku kreativnu crtu, istroše se, istroše se, istroše se...", poručio je Rastko tada, prenosi N portal.

Tagovi: