Rupert Grint

Glumac iz Hari Potera ostvario dječački san

  • Извор: Курир
  • 27.08.2021. 19:09

Britanskog glumca Ruperta Grinta svijet je upoznao kao simpatičnog i hrabrog dječaka u serijalu filmova o Hariju Poteru, a deset godina je glumio Rona Vizlija.

On je 24. avgusta napunio 33 godine.

U svijet filma ušao je sa samo 11 godina, a već godinu nakon što je objavljen prvi film o Hariju Poteru, Grintu su počele stizati ponude sa svih strana.

Prije glumačke karijere na velikom platnu glumio je samo u školskim predstavama i u svojoj lokalnoj dramskoj sekciji, ali sreća mu se osmijehnula jer je upravo njegov izgled bio ono što se tražilo za serijal o popularnom čarobnjaku.

Kao Ron Vizli zaradio je vrtoglavih 28.000.000 funti, a prije nego što je postao svjetski poznat imao je nešto drugačiju ideju što bi volio da uradi sa svojim životom.

Htio je da postane prodavac sladoleda, a upravo to je bila karijera o kojoj je sanjario prije audicije koja mu je promijenila život.

Kao dječaku mu nisu ni predviđali svijetlu budućnost jer je bio nemiran, loš učenik, a u dramskoj sekciji u kojoj je glumio je u školskoj predstavi o Noinoj arci dobio ulogu - ribe.

Za "Harry Potter i kamen mudrosti" Rupert je odmah dobio nagrade za najboljeg mladog glumca te godine, a sa obzirom na to da je film oborio sve rekorde gledanosti i zarade, nije bila loša situacija ni na njegovom bankovnom računu.

Nakon što je završeno snimanje popularnog serijala, Grint je priznao medijima kako je doživio pravu krizu identiteta.

Nije znao ni šta želi da radi nakon Harija Potera, a toliko dugo je glumio Rona da se potpuno saživio sa njim. Izgubio je kontakt sa svim prijateljima iz škole pa je nakon svega uzeo pauzu od filmova.

Prepustio se divljim zabavama i piću, a postao je i strastveni pušač. Nikada nije završio srednju školu, ali zahvaljujući uspjehu u glumačkoj karijeri, ostvario je svoj dječački san i kupio kamion sa sladoledom kog još uvijek čuva u svom dvorištu. Glumio je u još nekoliko filmova i serija, ali više nikada nije doživio takav uspjeh kao Ron Vizli.

Sve je krenula na bolje nakon što je upoznao Džordžiju Grum, s kojom je od 2011. godine. Par je prošle godine dobio kćerkicu Sredu (Wednesday), ali o njoj ima veoma malo informacija jer par želi da sve drži u tajnosti.

Inače, Rupert je napravio nalog na Instagramu samo da bi podijelio fotografiju sa kćerkicom i to je njegov prvi post na ovoj društvenoj mreži.

Тагови: