Ekranizacija memoarske knjige Anrija Čarijera

Film sniman u Srbiji stiže u američke bioskope VIDEO

  • 28.08.2018. 08:46

Tokom vikenda u redovnu distribuciju u 520 bioskopa na tlu Amerike stiže novi film – „Leptir“, koji je tokom 2016. godine sniman na teritorijama Srbije, Crne Gore i Malte. 

Nastanak filma pomogao je i Filmski centar Srbije, sredstvima koja su na raspolaganju zahvaljujući Uredbi o podsticajima investitorima da u Republici Srbiji proizvode audiovizuelno djelo.

Riječ je o novoj ekranizaciji memoarske knjige Anrija Čarijera. Prethodna adaptacija je izrodila istoimeni filmski klasik u režiji Franklina Dž. Šafera, sa Stivom Mekvinom i Dastinom Hofmanom u glavnim ulogama.

U fokusu priče je zatvorenik zatočen na dalekom ostrvu koji planira bijeg. Novu verziju je režirao mlađi danski sineasta Mihael Noer, zapažen po režiji ostvarenja Sjeverozapad iz 2013. godine. Autor novog scenarija je Aron Gazinovski, scenarista filma Zatvorenici.


U novom ,,Leptiru'' glavne uloge igraju Čarli Hanam (serija ,,Sinovi anarhije'', ,,Grimizni vrh'', ,,Izgubljeni grad Z'' i ,,Kralj Artur''), Rami Malek (,,Gospodin robot'', ,,Privremeni dom'', ,,Noć u muzeju 2'', ,,Želja za brzinom''), Tomi Flanagan, Iv Hjuson...

Tu su i domaći glumci Nina Seničar, Goran Navojec, Dragan Mićanović, Olja Hrustić... Kostimografkinja je Bojana Nikitović. Srpski partner je producentska kuća "Work In Progress".

Тагови:
  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.